Συνταγή
1 κιλό ντομάτα ξεφλουδισμένη
1 ματσάκι βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 λίτρο βραστό νερό
Αλάτι και πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα- τηγάνι, ζεσταίνουμε
λιγο ελαιόλαδο, ίσα που να καλυφτεί ο πάτος.
Όταν κάψει λίγο, ρίχνουμε το σκόρδο και αφού γυαλίσει,
προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και τη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά, αφού έχουμε χαμηλώσει το μάτι στο μισό και μετά από 15 λεπτά,
ρίχνουμε το μισό λίτρο νερό, βραστό.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε ακόμα 15 λεπτά την ντοματόσουπα.
Τέλος κλείνουμε και αλέθουμε με ραβδομπλέντερ ή στον απλό πολυκόφτη.
Σερβίρουμε με μικρά κομμάτια φρυγανισμένου ψωμιού.