Μενού
«Μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι»

Συνταγή

Για ένα ταψί 30 επί 40 εκ.

1 πακέτο μακαρόνια Νο 2

6 αβγά

1.400 ml πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα 

120 γρ. ανθότυρο ή νωπή μυζήθρα

250 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

3 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό ή άλλο βούτυρο 

500 γρ. φέτα σκληρή και πικάντικη, θρυμματισμένη 

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα κατεβάζουμε 2’ πριν από τον χρόνο βρασμού 

που αναγράφεται στο πακέτο. 

Τα στραγγίζουμε.

Από αυτή την ποσότητα των μακαρονιών θα αφαιρέσουμε με το χέρι, δυο χούφτες. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και ύστερα προσθέτουμε όλα τα τυριά πλην της φέτας.

Τοποθετούμε στον φούρνο το ταψί όπου έχουμε σκορπίσει τα κομμάτια το βούτυρο.

Όταν το βούτυρο λιώσει και κάψει ελαφρώς το τραβάμε από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα και περιχύνουμε με το μείγμα των τυριών. Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.

Φουρνίζουμε για μια ώρα και κάτι.

 

( Μέχρι που όλα τα υγρά να έχουν γίνει μια αφράτη κρέμα, θα το δούμε με το μαχαίρι αυτό, και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας).