Συνταγή για 20 κομμάτια
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2 ποτήρια τριμμένους ξηρούς καρπούς ( καρύδι/ αμύγδαλο καβουρντισμένο/ φουντουκι καβουρντισμένο)
1 χούφτα σουσάμι καβουρντισμένο και αλεσμένο
1 βιτάμ λιωμένο
1 κ.γ. Κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο
1 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο,
το ραντίζουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε μια χούφτα από το μίγμα των ξηρών καρπών.
Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο, το ραντίζουμε και αυτό και σκορπάμε δυο χούφτες ξηρών καρπών.
Στη συνέχεια διπλώνουμε τα πλαΐνα του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά, φτιάχνοντας έτσι μια φλογέρα.
Τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο έως ότου τελειώσουν τα φύλλα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά, κόβουμε προσεκτικά στο μήκος που θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30’.
Σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 1/2 φλ. νερό
Μια φλούδα λεμονιού
Βράζουμε το σιρόπι για 5’ και λίγο πριν βγάλουμε τα μπακλαβαδάκια.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο,τραβάμε τη λαδόκολλα με προσοχή και σιροπιάζουμε.
Καυτό με καυτό.
Καλή επιτυχία!