"Όμορφη και παράξενη πατρίδα ω σαν αυτή που μου `λαχε δεν είδα.

Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά, στήνει στην γη καράβι κήπο στα νερά...''

                                                                                  Ελύτης

                                                                                                                    
 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

  Γεννήθηκα στο Αιγάλεω, το 1965. 

Ο δρόμος που κατοικούσα ήταν η οδός Σικελιανού. Το όνομα του δρόμου δόθηκε από τον πατέρα μου, Γεώργιο Βλασταράκο και από τον θείο μου, Σαράντο Καργάκο.

Σε αυτόν τον δρόμο, τον μακρύ, μεγάλωσα και έπαιξα. Είχε ελιές στα πεζοδρόμια και λεμονιές πολλές που έβγαιναν από τους φράχτες και μοσχοβόλαγαν ελπίδα.

Τα τεράστια και γεμάτα από φως απογεύματα του Ιουνίου, κάτω από το γαλάζιο, το μεταξωτό σεντόνι τ' ουρανού μαζευόμαστε όλα τα παιδιά της γειτονιάς και παίζαμε στον δρόμο αυτό μήλα και ξυλίκι. Κι όταν ερχότανε το βράδυ, καθόμασταν κατάκοπα στων σπιτιών μας τις εξώθυρες κι ονειρευόμασταν όνειρα που ενώνονταν με τις ανάσες από της λεμονιάς τα άνθη.

 

 

 

 

Το 1983 είμαι πλέον σπουδάστρια της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Παράλληλα παρακολουθώ μαθήματα εικαστικών κοντά στον γλύπτη και καθηγητή Φαέθοντα Γρυπάρη, του οποίου γίνομαι βοηθός κατά τη διάρκεια του έτους 1987. Επίσης παρακολουθώ σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού (Λ.Κουρεντζής), που έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται στην εκπαιδευτική διαδικασία στοχεύοντας στην έκφραση του παιδικού συναισθήματος. Διορίζομαι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, στις 19 Φεβρουαρίου 1986, ανήμερα της εορτής της αγίας Φιλοθέης και προστάτιδος της εκπαίδευσης. Οι μαθητές μου ήταν και δάσκαλοί μου αφού μου έμαθαν το πέρασμα από το εγώ στο ιερό εμείς. 'Ομορφες στιγμές που έζησα μαζί τους έγιναν ιστορίες αγάπης και ανθρωπιάς. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο μου με τίτλο,'Ενας παππούς,τέσσερα παιδιά, δώδεκα εγγόνια, από τις εκδόσεις Περιστέρι. Το 2018, εκδίδεται από τις εκδόσεις Θύρα, το βιβλίο μου με τίτλο "Το Πάσχα του Γιωργή" εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία μου με τον εκδοτικό οίκο του κ. Αθανασίου Σταμούλη.

 Το 2018 εκδίδεται το ημερολόγιο με τίτλο, Μέσα στον χρόνο περπατώ (εκδ.Θύρα). Το 2019 εκδίδεται το βιβλίο μου με τίτλο, Καλά Χριστούγεννα κύριοι Βι και Βι! (εκδ. Θύρα)

Το 2021 γίνεται το πρώτο συγγραφικό μου κάλεσμα στο ενήλικο κοινό με το βιβλίο, Ν'αγαπάς πολύ (Θύρα 2021). Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από το 1821, από τις εκδόσεις 'Αθως-εφηβικά, το 2021  θα κυκλοφορήσει το βιβλίο μου με τίτλο, 'Ηρωες και Άγιοι, θρύλοι της λευτεριάς. 

Την 'Ανοιξη του 2024 εκδίδεται η πρώτη ποιητική συλλογή μου με τίτλο Εαρινά και Αναστάσιμα, εγκαινιάζοντας  τη συνεργασία μου με τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

 Από το 1992, είμαι παντρεμένη με τον Αντώνη Μεταξά και με την ευλογία του Θεού έχουμε αποκτήσει δύο γιους και μια κόρη.

 Καθώς τα χρόνια περνούν και όλο και μεγαλώνω, σε δυο τόπους βλέπω τη ζωή μου τις ρίζες της να έχει απλώσει. Στον τόπο των Αθηνών και στον τόπο των Αρκαδικών βουνών. Και οι δύο είναι τόποι όμορφοι, με ιστορία και αγιότητα. Σε αυτούς γεννήθηκαν τα όνειρά μου, οι ελπίδες μου, τα οράματά μου, η αγάπη μου για τον άνθρωπο, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες της, που δίνουν στη ζωή την ευγένεια που της χρειάζεται. Η Αθήνα, η γενέτειρά μου, και τα Αρκαδικά βουνά, που πάνε σβήνοντας ίσαμε τη Μάνη κα κάπου εκεί με τον Ταΰγετο ανταμώνουν, ενώνοντας έτσι τις πατρίδες των γονιών μου σε μια καταγωγή γνήσια, αδιαίρετη, αδιαχώριστη και ιστορικά νοηματισμένη, καθόρισαν και πάντα θα καθορίζουν τα βήματά μου, την πορεία μου, τη ζωή μου και ολόκληρη την ύπαρξή μου.

                                                                                                                                                                                                                               ΤΒΜ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ