Μενού
Κουραμπιέδες με φυτικό βούτυρο, κονιάκ, μαστίχα και καρβουντισμένο αμύγδαλο.

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε την αγάπη του Θεού.

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε την αγάπη της οικογένειας και να το νιώσουμε βαθιά πως κάθε φορά που θα αγαπάμε και κάθε φορά που θα δίνουμε,

θα είναι Χριστούγεννα.

Καλά Χριστούγεννα, φίλοι μου αγαπημένοι!

 

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

3/4 φλιτζανιού κονιάκ

1/4 φλιτζ. μαστίχα

2 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα

1 κουτ.γλ. σόδα

2 φλιτζ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

2 πρέζες μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη φυτίνη, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη μαστίχα (και το ποτό και την κοπανισμένη), το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάμε  σε μέτρια ταχύτητα τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν (περίπου 10').

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα -ένα φλιτζάνι κοσκινισμένο το αλεύρι. 'Οταν το ρίξουμε όλο, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 20'. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα που αγαπάμε, τους στρώνουμε σε τάψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 25-30', στους 160 με 170 βαθμούς.

'Οταν βγουν από τον φούρνο, τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και κάνουμε το πρώτο κοσκίνισμα με άχνη ζάχαρη. 'Οταν κρυώσουν Ελαφρώς κάνουμε το δεύτερο και όταν κρυώσουν εντελώς κοσκινίζουμε άχνη, όση θέλουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!