Μενού
«Δροσερό και νηστίσιμο γλυκό με γεύση φράουλα»

Υλικά

2 φακελάκια κρέμα Γιώτη με γεύση φράουλα

1 λίτρο Γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζαχάρεως

2 φακελάκια ζελέ, γεύση φράουλα 

1 πακέτο μπισκότα Μιράντα, με λιγότερη ζάχαρη (πράσινη συσκευασία)

 

Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα αμυγδάλου την κρέμα Γιώτη, ακολουθώντας  βήμα-βήμα τις οδηγίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος των φακέλων.

Όταν πήξει η κρέμα, την αδειάζουμε σε πυρέξ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα έως ότου γίνει χλιαρή.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα δυο φακελάκια ζελέ. Θα μπορούσαμε το 1 από τα 4 

(2 ζεστά και 2 κρύα ) ποτήρια νερό που θα χρειαστούν, να το αντικαταστήσουμε με πολτοποιημένη φρέσκια φράουλα.

Εφόσον και η κρέμα και το ζελέ είναι αρκετά χλιαρά, τα ενώνουμε σε ένα βαθύ μπωλ  και τα χτυπάμε με σύρμα για να ενωθούν. 

Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε γάλα αμυγδάλου.

Ρίχνουμε το μίγμα επάνω στα μπισκότα και σκορπάμε όσα μπισκότα θέλουμε στην επιφάνεια.  

Ιδανικά θα χρειαστεί να μείνει ένα βράδυ στο ψυγείο για να παγώσει σωστά.

Καλή επιτυχία!