Μενού
Σταυρούλα Σταμάτη: ''Ν'αγαπάς πολύ''. 'Ερωτας για την Ομορφιά και λύπη για την πτώση.

«Μόλις ξαναδιάβασα το βιβλίο σου για δεύτερη φορά. Υπάρχει ένας έρωτας που το διαπερνά. Ο Έρωτας για την Ομορφιά, για την Κτίση, για τους Συνανθρώπους,για τον Θεό. Όμως το διαπερνά και μια λύπη για την πτώση των ανθρώπων και για όλη αυτήν την ομορφιά που χάνουν εξαιτίας των παθών τους. Κι όλα αυτά δίνονται μέσα από καθημερινές, ανθρώπινες,πανανθρώπινες ιστορίες.
                                                            Σταυρούλα Σταμάτη
 Στην Σταυρούλα χρωστώ την πορεία μου στον χώρο του βιβλίου. Εκείνη διάβασε το πρώτο μου έργο και το αγάπησε. Πίστεψε στη γραφή μου και μου είπε…
''Προχώρα!''

Η σχέση μας δεν είναι επαγγελματική, μα είναι πλέον πολύ φιλική και πνευματική. 
Το βιογραφικό της είναι σπουδαίο και μακροσκελές μα συνοδεύεται από την πιο πολύτιμη σπουδή στη ζωή του ανθρώπου. Την ταπεινή αγάπη. Η συνάντησή μας σε αυτόν τον βίο, είναι δώρο Θεού και μάθημα ζωής για εμένα.


«Η Σταυρούλα Σταμάτη γεννήθηκε στα Ταυταύλα της Κωνσταντινούπολης. Σπούδασε Σκηνοθεσία στην Αθήνα και Οικονομικά στο Μονπελιέ Γαλλίας, ενώ φοίτησε στο μονοετές πρόγραμμα Media Training για την επιμόρφωση επαγγελματιών στην οπτικοακουστική παραγωγή και το σενάριο στην Ε.Ε. Διετέλεσε σύμβουλος προγράμματος στο Τέταρτο Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και στη διαμόρφωση του ιδρυτικού προγράμματος του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. Εργάστηκε ως αναπληρώτρια διευθύντρια στον Τομέα κινηματογραφίας, τηλεόρασης του ομίλου ΑΚΜΗ. Έχει επιμεληθεί πολυάριθμες ραδιοφωνικές εκπομπές, ταινίες ντοκιμαντέρ και βιβλία. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Σήμερα εργάζεται ως επιμελήτρια εκδόσεων για τις εκδόσεις ΑΘΩΣ και ΘΥΡΑ με ιδιαίτερη αγάπη για το παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Εργάζεται επίσης στο τμήμα μάρκετινγκ των εκδόσεων Σταμούλη όπου μεταξύ άλλων διαχειρίζεται ζητήματα εκδοτικού σχεδιασμού, δικαιώματων εξωτερικού καθώς και την προβολή των εκδόσεων. Έχει επιμεληθεί την παραγωγή 25 CD για τα παιδιά. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο Σταμάτη και έλαβε ως δώρα του Θεού την Άννα και τον Στέφανο»