Μενού
 Καραγκιόζης στην Αντίσταση του 1940

 Καραγκιόζης στην Αντίσταση του 1940

 Βιβλίο και παράσταση θεάτρου σκιών
 
Της Άννας Ιακώβου με εικονογράφηση της Εύας Καραντινού.
Συμμετέχει ο γνωστός Καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Στανίσης

Με ιδιαίτερη χαρά οι Εκδόσεις Θύρα παρουσιάζουν την έκδοση Ο Καραγκιόζης στην Αντίσταση του 1940, η οποία περιλαμβάνει:

  • το βιβλίο με μοναδική εικονογράφηση
  • το ένθετο «Κόβω - Χρωματίζω φιγούρες και σκηνικά. Παίζω τη δική μου παράσταση»
  • αφίσα για το παιδικό δωμάτιο ή την τάξη και
  • ηχητικό CD με την παράσταση


«Πίκολο, πίκολο, πίκολο
νόμιζαν την Ελλάδα
και πίστεψαν πως θα τη φάν'
σαν να 'ν' μακαρονάδα!»

Δεν ήξεραν όμως οι άμοιροι οι Ιταλοί πως τα βάζανε με τον Καραγκιόζη κι ένα τσούρμο Έλληνες, που είχαν σαν εθνικό τους φαγητό τη φασολάδα! Έτσι το σκορ στον πολεμικό αγώνα μεταξύ μακαρονάδων και φασολάδων έληξε 0-1!

Για να σώσουν την κατάσταση, επενέβησαν οι φίλοι των Ιταλών οι Γερμανοί. Μετά την εισβολή τους στην Ελλάδα η παράγκα του Καραγκιόζη μετατρέπεται σε «Κομαντ-αχούρ» κι αρχίζει η Αντίσταση.

Ο μπαρμπα-Γιώργος, ο Χατζηαβάτης, τα Κολλητήρια με το «ξυπόλυτο τάγμα», η Αγλαΐα, ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Νιόνιος, γεμάτοι ενθουσιασμό αγωνίζονται και γίνονται αληθινοί ήρωες!
 


Η εικονογράφηση της Εύας Καραντινού είναι μία ευχάριστη έκπληξη καθώς η εικαστικός και έμπειρη εικονογράφος παιδικών βιβλίων έχει δώσει στο έργο μια ποιοτική και συνάμα χιουμοριστική νότα που θα συναρπάσει τα παιδιά. Το βιβλίο συνοδεύεται από το ένθετο με φιγούρες που μπορούν τα παιδιά να χρωματίσουν και να κόψουν ώστε να φτιάξουν το δικό τους θέατρο σκιών.

Το έργο συνοδεύει επίσης ένα πλούσιο CD με το οποίο γονείς και παιδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν την ηχητική παράσταση του έργου από τον εξαίρετο καλλιτέχνη του σύγχρονου θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση
Μουσική: Κώστας Χριστοδούλου - ΚΕΠΕΜ Σίμων Καράς.

 
ΑΓΟΡΑ ΤΩΡΑ
 

Η συγγραφέας του βιβλίου Άννα Ιακώβου γεννήθηκε στην Άρτα και έζησε εκεί τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Από το 2000, που εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 48 τίτλοι βιβλίων, που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Βραβεύτηκε από τον κύκλο Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το σύνολο του έργου της και την πολυετή, ποιοτική προσφορά της στο ορθόδοξο, παιδικό βιβλίο. Το 2018 τιμήθηκε από την Ένωση Αγιοπαρασκευουσιών Κρήνης Μικράς Ασίας για το συγγραφικό της έργο και τη συμβολή της στην προβολή του ιερομάρτυρα αγίου Γεωργίου Καρασταμάτη.