Μενού
Το Πάσχα του Γιωργή-Βιβλιοπαρουσίαση

 

 Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου για την παρουσίαση του βιβλίου της Τίνας Βλασταράκου Μεταξά «Το Πάσχα του Γιωργή» (εκδόσεις Θύρα). Η συγγραφέας, γεννημένη και μεγαλωμένη όπως και ο σύζυγός της Αντώνης Μεταξάς στον Δήμο Περιστερίου διάλεξε τον τόπο όπου ανατράφηκε για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου αλλά και συγκινητικού βιβλίου της.

 Ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος ο θείος της συγγραφέως Σαράντος Ι. Καργάκος, ο μεγάλος δάσκαλος και γνωστός συγγραφέας που τόνισε την ανάγκη να προσφέρουμε στα παιδιά μας βιβλία που θα τους εμπνεύσουν μια ζωή γεμάτη ιδανικά και όχι δανεικά. Το Πάσχα του Γιωργή, είπε, θυμίζει την καλή εποχή με το παλιό αλφαβητάρι που γαλούχησε γενιές παιδιών, αλλά με σύγχρονη μορφή.

Ο μεγάλος δάσκαλος και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Γιώργος Παπαδάκης έδωσε το λόγο στον Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη που γνώριζε προσωπικά την Τίνα Βλασταράκου και τον σύζυγό της.

Συγκίνηση, έκπληξη, χαμόγελο, ελπίδα ήταν τα αισθήματα που κυριάρχησαν στην αίθουσα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο ηγούμενος της Μονής Αιμυαλών.
Η Πρόεδρός της Φλόγας κυρία Τρυφωνίδου, της πρωτοβουλίας εθελοντών γονέων για την στήριξη των παιδιών με νεοπλασματική νόσο, μίλησε λίγο αλλά έδωσε στην εκδήλωση το πιο βαθύτερο νόημα, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι όταν ένα παιδί επιστρέφει από τις θεραπείες να το υποδεχόμαστε απλά χωρίς να ρωτάμε πολλές λεπτομέρειες.

Τα έσοδα του βιβλίου, διατίθενται στον Σύλλογο Φλόγα.